
- Resultaat: 1.15 uur
- Voorbereidingstijd: 50 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 140 kcal
Singapore Curry Laksa noedel soep
Laksa is een populaire kruidige noedelsoep in de Peranakan-keuken, een combinatie van Chinese en Maleisische keuken. Laksa bestaat uit rijstnoedels of rijstvermicelli met kip, garnalen of vis, geserveerd in pittige soep; hetzij op basis van rijke en kruidige currykokosmelk, of op basis van zure asam (tamarinde of gelugur). Het kan worden gevonden in Maleisië, Singapore, Indonesië en Zuid-Thailand.
Ingrediënten
- Plantaardige olie - 50 ml
- Kippenbouillon - 1 liter
- Geraspte palmsuiker - 2 eetlepels
- Kippendij - 450 g
- Kokosmelk - 500 ml
- Noedel - 400 g
Instructies
- Verhit olie in een soeppan en bak de gemalen pasta tot deze behoorlijk geroosterd is en de olie uit de pasta begint te sijpelen
- Voeg kippenbouillon en garnalenbouillon toe en breng aan de kook
- Voeg tahoe, kerrieblaadjes, bruine suiker en zout naar smaak toe
- Voeg kokosmelk toe en zet het vuur laag om zachtjes te laten sudderen gedurende 20-30 minuten (om stremmen te voorkomen)
- Maal knoflook, gedroogde garnalen en chilipasta met behulp van een stamper en vijzel of blender
De beste laksa die ik ooit heb gehad, heeft geen kokosmelk, maar magere melk, anders is er geen kokosnoot.
Geweldig recept!!!
Ik herinner me dat ik dit 2 jaar geleden in Singapore op het strand had gegeten. Wist niet dat het zo gemakkelijk was om te maken!