
- Resultaat: 30 minuten
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 140 kcal
- Koolhydraatgehalte: 20g
- Vetgehalte: 4g
- Eiwitgehalte: 5g
Pollo Borracho met zelfgemaakte tortilla’s
Pollo borracho vertaalt zich naar dronken kip, dus je hebt misschien gedacht dat dit recept een soort alcohol bevat. Een vol, donker bier is de primaire vloeistof bij het stoven van kip voor dit gerecht. Je krijgt een sappige, geraspte kip die perfect past bij taco's, burrito's, salades en meer.
Ingrediënten
- Tortilla - 2 kleine
- Mozzarella kaas - 1/4 beker deel magere versnipperd
- Groene ui - gehakt
- Groene peper - blokjes
- Zure room
- Bak spray
Instructies
- Maak de pan gloeiend heet.
- Spray de pan met kookspray. Leg een tortilla in de pan. Leg de helft van de kaas en de in blokjes gesneden groene paprika erop. Leg de rest van de kaas erop en dek af met de andere tortilla.
- Duw de tortilla naar beneden met je spatel. Als de onderkant van de tortilla bruin en knapperig is, draai je de tortilla voorzichtig om.
- Als de andere kant knapperig is en alles er tussenin mooi en kleverig is, haal je het uit de pan op een snijplank om af te koelen.
- Wanneer de Quesadilla is afgekoeld, snijd je deze in vier stukken met een groot scherp mes. Je zou de knapperigheid van de quesadilla moeten horen.
- Meng een eetlepel zure room en gehakte groene uien samen om te dippen.