Veel gestelde vragen en tips

We krijgen geregeld vragen en tips van leden. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van een aantal vragen en tips die wij ontvangen.
Heb je zelf vragen of relevante tips voor andere hobby koks laat het vooral weten. Zo helpen we elkaar om het koken zo leuk en makkelijk te houden.

Wat zijn fondant aardappelen?

Aardappelen die 2 knapperige kanten hebben en heerlijk fluffy van binnen zijn.

Misschien een gekke vraag maar ik vraag het toch. Ik ben dol op kokkerellen. Maar de geur van eten die blijft hangen in huis vind echt niet prettig. Wie heeft er een goede tip?

  1. Azijn met citroen koken;
  2. Gewoon ouderwets deur of raam open zetten of afzuiger;
  3. Glas met azijn en citroen neerleggen, na een paar uurtjes is alle geurtjes verdwenen;
  4. Lampe berger. Ik ben er erg blij mee. Is een geurbrander met een soort verdampertje erop. Kan met een lekkere geurolie maar ze hebben ook een neutrale. Ik vind het geweldig tegen geurtjes van bv gourmetten enz. Half uurtje aan en de weg geuren;
  5. Pannetje water met azijn zachtjes laten koken;
  6. Spons op een bordje leggen en daar azijn erover gooien;
  7. Wierook stokje helpt ook om van geur af te komen.

Leuke, makkelijke & lekkere tip

Kook bij je aardappels groente-bouillon, 1 teentje knoflook of Italiaanse kruiden mee. Geeft weer eens een andere smaak aan je aardappels.

Ik ga hachee maken. Dat doe ik altijd met goed stoofvlees, kruidnagel en laurier en peper en zout. Ook nog een bouillonblokje en lekker paar uur laten sudderen. Hoe maken jullie het? Ik Hou van goed gekruid. Wat zijn jullie tips?

  1. Binden met een half pakje ossenstaartsoep;
  2. Croma Smeltjus om in te sudderen;
  3. Doe ik ook zo maar i.p.v. azijn neem ik cola;
  4. Een boterham met mosterd erop;
  5. Een sneetje ontbijtkoek;
  6. Een trappist, boterham met grove mosterd en een flinke lepel appelstroop;
  7. Flesje bokbier er door, of donker bier;
  8. Ik doe er ook nog uien bij en een scheutje azijn;
  9. Kerriepoeder en knoflook;
  10. Kilo uienringen met pikante paprikapoeder bestrooien;
  11. Klein beetje ketjap er nog bij;
  12. Kummel;
  13. Met rode wijn afblussen;
  14. Net zoveel uien als vlees;
  15. Of ontbijtkoek of een eetlepel appelstroop erdoor;
  16. Ontbijtkoek om te binden;
  17. Schep appelstroop erbij in. En een schep bruine suiker. Ook ontbijtkoek. Doe ik ook in rode kool;
  18. Scheut azijn erbij en 4 maggi bouillonblokjes;
  19. Uren sudderen. Heerlijk zout en peper. Uien heerlijk met een lekker kruimige aardappelen.

Ik ga voor het eerst van m´n leven een slagroomtaart maken. Nu wil ik graag tips hoe ik het lekkerste en beste de “cake” kan maken van de taart. Gewoon het beslag van een cake of moet dat anders?

Ik maak altijd de cake of biscuitbodem zo

  • 200 gram kristalsuiker;
  • 1 deciliter water;
  • 4 eieren;
  • 1 deciliter olie;
  • 200 gram meel;
  • 1 baking poeder;

De eieren verdeel ik in eigeel en eiwit.
Eigeel mix ik met 200 gram suiker en vanillesuiker, dan langzaam water en olie en meel en baking poeder.
Van eiwit mix ik tot schuim en dan die voeg ik aan de rest beetje door elkaar alles mixen. Dan in een bakplaat rond of vierkant baken op 180 graden 40min oven.
De eerste 30 minuten niet open doen. Na half uurtje kan je met saté prikjesstokje in deeg prikken en kijken wat die goed gebakken is en dan ook na de 40min met de prikje kijken.

Misschien wel herkenbaar maar als wij Chinees bestellen houden we altijd over. Meestal eten we het twee dagen en dan nog houden we over. Je zou zeggen bestel gewoon minder maar op de een of andere manier is dit na járen nog steeds niet gelukt. Nu mijn vraag; vriezen jullie resten van de Chinees wel eens in en hoe dan? In de geleverde bakken of in jullie eigen bakken. Ik lees graag jullie tips

  1. Doe het inde zelfde bakken maar doe er wel een diepvries zak om heen voor verbranden. Vind dat dan zonder zak een rare smaak hebben. Doe alles nu in diepvries zakken;
  2. Ik vries het in in diepvrieszakjes met zipper;
  3. Ik vries het in. Gewoon in dezelfde geleverde bakken. Blijft heel lang goed. Ik eet het altijd wel binnen 3 maanden op en is dan nog steeds goed;
  4. Vries het in in de originele bakken. Laat het dan niet heel lang in de vriezer zitten. Hooguit week of 4. Maak er zelf dan saté bij of een groente ketjap prutje. Gaat altijd goed;
  5. Wij vriezen het gewoon in.En in dezelfde bakken,Die kun je zo weer opwarmen in de magnetron. Ik ontdooi het wel eerst.

Bakken jullie naast brood ook andere dingen met een broodbakmachine?

  1. Het brood bakken duurt wel lang voor het klaar is, ongeveer 3 uur. Maar het is wel lekker. Ik bak met de pakken meel van Koopmans.
  2. Ik maak er ook pizzadeeg mee of deeg voor ander brood