
Chocolade cake met groene theecrème
Als je de cake decoreert met slagroom, vergeet dan niet dat je het gezeefde groene theepoeder gebruikt om de cake af te stoffen. Groene thee wordt gemaakt van de bladeren van Camelia sinensis die tijdens de verwerking minimale oxidatie hebben ondergaan. Groene thee is ontstaan in China, maar het is geassocieerd met vele culturen in Azië.
Ingrediënten
- Halfzoete chocolade - 200g
- Garbanzo boon - 350g
- Ei - 4 grote
- Suiker - 150g
- Bakpoeder - 2 eetlepels
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden C
- Vet een ronde cakevorm van 23 cm in
- Smelt de chocolade met een Bain-Marie
- Meng eieren en bonen in een keukenmachine tot ze heel glad zijn
- Voeg suiker en bakpoeder toe en blijf blenden tot het mengsel gelijkmatig is
- Giet er chocolade bij en meng of roer tot gelijkmatig gemengd
- Giet in de cakevorm
- Bak gedurende 40 minuten of totdat een cakernaald of een plukstok er schoon uitkomt
Groene thee en chocolade gaan zo goed samen. En mooi werk voor het vinden van een gluten- en notenvrije choc cake! Kun je je een wereld voorstellen zonder cake? Dat zal zo verschrikkelijk zijn!
Wat een geweldig recept! Ik heb groene thee cake gemaakt voor een vriend en blijf zoeken naar ideeën voor recepten voor groene thee. Zal dit zeker maken. Afdrukken en bladwijzers maken! Bedankt voor het delen!
Heerlijk recept. Ik heb het laatst uitgeprobeerd