Privacybeleid

Wie zijn we

Ons website-adres is: https://www.mijnrecepten.nl.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://www.mijnrecepten.nl/privacybeleid/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Wanneer je een contactformulier invult, zullen alle gegevens die daarin worden opgegeven met de grootste zorg worden behandeld. Deze zijn voor informatief gebruik om bijvoorbeeld in contact te treden met degene die het formulier invult.

Verder zal deze data nooit aan derden worden aangeboden of verkocht.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Analytics

Met wie we jouw data delen

Op deze website zijn op meerdere plaatsen social media buttons (voor Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest en Twitter e.d.) opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens. Dit geldt alleen als je van deze links gebruik maakt.

En met onze infomail provider Mailchimp om u email te kunnen sturen deze organisaties voldoen aan de AVG wetgeving.

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Welke rechten je hebt over je data

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings- doeleinden.

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Onze contactinformatie

Mijn Recepten
Mail: info(at)mijnrecepten.nl

Aanvullende informatie

Hoe we jouw data beveiligen

Mijn Recepten neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt d.m.v. verschillende technieken waaronder versleuteling en wachtwoordbeveiliging passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

WordPress, plugins en thema worden dagelijks gemonitord op gevoeligheden en updates door onze hostingdienst.
Updates worden zo snel als mogelijk uitgevoerd door onze hostingdienst, of (automatisch m.b.v. Patchman) door de hostingdienst.

De gegevensoverdracht van en naar deze website website is d.m.v. SSL beveiligd.

Verder is deze website op vele andere manieren beveiligd.

Uiteraard neemt Mijn Recepten ook offline beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken.

Als je echter de indruk hebt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of als er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan direct contact op.

Welke datalek procedures we geïmplementeerd hebben

Op deze website worden alle bezoeken en interacties op ongeregeldheden gecontroleerd,

Daarnaast worden alle gehoste zaken gemonitord door de hostingprovider.

Wanneer deze of andere bronnen doen vermoeden dat de hier verzamelde gegevens in handen van ongeoorloofde zijn terechtgekomen, zal de Mijn Recepten zich uiteraard houden aan de meldplicht datalekken. Zie voor meer informatie https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/beveiliging/meldplicht-datalekken.

Van welke derde partijen we data ontvangen

Mijn Recepten ontvangt geen data van derde partijen voor persoonlijke gegevens.

Wat voor geautomatiseerde besluiten we nemen en profilering we doen met gebruikersgegevens

Mijn Recepten neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens tussen zit.

Openbaarmakingsverplichtingen van de industrie

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te laten corrigeren of te laten verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om 1) uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken, 2) bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Mijn Recepten en 3) de door uzelf aan ons verstrekt persoonsgegevens te laten overdragen naar u of een ander, door u genoemde organisatie. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.
U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar tegen de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info(at)mijnrecepten.nl. Mijn Recepten zal daar binnen een redelijke termijn aan voldoen voor zover een dergelijk verzoek niet in strijd is met een wettelijke verplichting of zwaarder wegend redelijk belang van Mijn Recepten

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, en uiterlijk binnen vier weken, op uw verzoek. Mijn Recepten wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Akismet

We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op websites die onze Akismet anti-spam service gebruiken. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.

Aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid

Mijn Recepten aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid op de inhoud verkregen van andere websites.
Je bent zelf verantwoordelijkheid voor de keuze van het gebruik van deze websites.

Wijzigingen in het privacybeleid

De manier waarop wij persoonsgegevens verwerken, en de samenstelling of hoeveelheid gegevens die wij verwerken, kan wijzigen. Wil je deze inzien neem dan contact met ons op.