
- Resultaat: 20 minuten
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Waldorfsalade met kaas en appel
Waldorf salade met blokjes kaas (eigen recept)
Welke groente is een essentieel onderdeel van waldorfsalade?
Knolselderij
Bleekselderij, 2 zoet zure appels (elstar), handje vol rozijnen, blikje uitgelekte ananas in blokjes.blikje mandarijntjes of 2 zoete pitloos mandarijnen , klein bakje walnoten,
¾ zakje (jong) belegen blokjes kaas
3 a 4 lepels yofresh, scheutje citroensap. ,theelepel mosterd, beetje olijfolie,
een lepel vanille yoghurt (of zo veel je denkt nodig te hebben)
Appel en bleekselderij fijn snijden, in een ruime kom doen.
rozijnen toevoegen, goed uitgelekte ananas en mandarijntjes toevoegen.
walnoten iets kleiner breken en toevoegen.
Blokje kaas in 4 delen en toevoegen.
Let op: Als je het een paar dagen in de koelkast hebt staan wordt de kaas wat smaakloos. Wil.je het dus meerdere dagen bewaren:
Kaas er voor gebruik toevoegen.
Yofresh met de vanille yoghurt en citroensap goed glad roeren
en door de salade mengen
In de koelkast wegzetten en alles goed in laten trekken
zodat de noten en fruit wat zachter wordt.
Ingrediënten
- Bleekselderij - 1
- Appel - 2 zoet zure appels (elstar)
- Rozijn - handje vol
- Verse ananas - blikje uitgelekte ananas in blokjes
- Mandarijn - blikje
- Walnoot - klein bakje
- Jonge kaas - ¾ zakje (jong) belegen blokjes kaas
- Yofresh - 3 a 4 lepels
- Citroensap - scheutje
- Yoghurt - een lepel vanille yoghurt (of zo veel je denkt nodig te hebben)
Instructies
- Appel en bleekselderij fijn snijden, in een ruime kom doen.
- Rozijnen toevoegen.
- Goed uitgelekte ananas en mandarijntjes toevoegen.
- Walnoten iets kleiner breken en toevoegen.
- Blokje kaas in 4 delen en toevoegen.
- Yofresh met de vanille yoghurt en citroensap goed glad roeren
en door de salade mengen - In de koelkast wegzetten en alles goed in laten trekken
zodat de kaas, noten en fruit wat zachter wordt.