
- Resultaat: 35 minuten
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Portie: 2 personen
Spinazieschotel met ei en aardappelpuree
Ingrediënten
- Spinazie - 450 gram diepvries / 750 gram verse
- Ontbijtspek - 150-200 gram
- Aardappelpuree - (vers gemaakt of een pakje)
- Geraspte kaas - 1 zakje
- Ei - 1
- Zout - snufje
- Nootmuskaat - snufje
- Paprikapoeder - snufje
- Boter - klontje
- Melk - scheutje
Instructies
(Vegetarisch: een extra ei en kaas)
- Maak de aardappelpuree tot een luchtige puree met melk, zout, nootmuskaat en een klontje boter.
- Spinazie koken en uit laten lekken of de diepvries spinazie laten ontdooien.
- Zout (ik doe altijd wat meer bij spinazie dan ik normaal doe) en nootmuskaat toevoegen.
- Ontbijtspek in stukjes uitbakken.
- Ei hard koken.
- Aardappelpuree in een ovenschaal.
- Daar overheen de spinazie.
- Garneren met ontbijtspek (evt. het bakvet erbij) en de ei (in partjes)
- Ei garneren met paprikapoeder.
- Geraspte kaas er overheen strooien.
- In oven tot de kaas gesmolten is.