
- Resultaat: 30
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Portie: 6 personen
Rode viscurry
Ingrediënten
- Pangasiusfilet - 1 kilo, in stukjes
- Thaise rode curry - 3 eetlepel, (bijv. Mae Ploy bij Oriental)
- Kokosmelk - 2 blikjes van 400 ml
- Knoflook - 4 teentjes
- Vissaus - 3 a 4 lepels
- Suiker - 2 theelepels
- Citroenblaadje - 8, (liefst verse bij de toko of uit de diepvries)
- Rode paprika - 2, in reepjes
- Pandan rijst - 450 gram
Instructies
- 1 blikje kokosmelk verhitten tot het borrelt.
- Thaise rode curry toevoegen roeren tot het is opgelost.
- Vis toevoegen en in vijzel gestampte knoflook.
- Rest van kokosmelk erbij en de citroenblaadjes.
- Op smaak brengen met de vissaus en de suiker.
- Op het laatst nog even de paprika mee verwarmen.
- Pandan rijst er bij.