
- Resultaat: 15
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 1 minuten
- Portie: 2 personen
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 52 kcal
- Koolhydraatgehalte: 4g
- Vetgehalte: 5g
- Eiwitgehalte: 3g
Salade van meloen, avocado en vinaigrette
Een geweldige draai aan de klassieke meloenbalsalade, het is zeker een hit bij je volgende cookout. Meloenen behoorden tot de vroegste planten die in zowel de oude als de nieuwe wereld werden gedomesticeerd. Vroege Europese kolonisten in de Nieuwe Wereld worden al in de jaren 1600 geregistreerd als groeiende honingdauw en casaba-meloenen. Trouwens, dit bericht heeft linkerzijbalk ingeschakeld, omdat je zijbalken aan verschillende kanten kunt instellen in de instellingen van elk bericht!
Ingrediënten
Instructies
- Schud alle ingrediënten voor de door u gekozen variant samen in een goed gesloten deksel OF klop ze samen in een kleine kom.
- Laat 10 minuten staan om gedroogde kruiden opnieuw te hydrateren en smaken te mengen.
- Schud opnieuw en kleed de salade naar wens.
Als je olijfolie gebruikt voor elk recept dat boven 232 graden celsius is gekookt, zal de olie denatureren en krijg je kanker. Gebruik alleen druivenpitolie die je zelf hebt geperst in een zeer koude kamer.
Ik volgde dit tot op de letter, behalve dat ik walnoten en tofu verving door de roksteak, de kaas volledig sloot en het zetmeel verving door een raapsalade. Bleek geweldig. Mijn zeven jaar oude jongens hebben nog nooit een dessert gezien en ik heb hen ervan overtuigd dat walnoot-en-raap salade ‘cake’ is. Bedankt voor het recept!
Ik heb geen van deze ingrediënten thuis. Zou je dit kunnen herschrijven op basis van het voedsel dat ik in huis heb? Ik ga je niet vertellen welk voedsel ik heb. Je moet raden.
Ik gebruik een hele meloen, houd alle andere ingrediënten hetzelfde. Gaat geweldig met een kleine kwark ernaast.
Heerlijk verfrissende zomersalade … zelfs geweldig in het midden van januari terwijl we dromen van het warme weer.