
- Resultaat: 1 uur
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 45 minuten
- Portie: 2 personen
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 530 calorieën (10 stuks, met saus)
- Koolhydraatgehalte: 27g
- Vetgehalte: 29g
- Eiwitgehalte: 40g
Zoete chili en limoen kippenvleugeltjes
De ingrediëntencombinatie van deze saus geeft vleugels een unieke en uiterst heerlijke smaak. Verwarm de oven voor op 218 graden ℃. Spoel de vleugels onder koud water en dep ze droog. Doe ze in een kom, besprenkel met olijfolie en kruid goed met zout en peper. Gooi in met de kruiden.
Ingrediënten
- Kippenvleugel - 20, gespoeld en droogdeppen
- Suiker - 5 eetlepels
- Ketchup - 3/4 kopje
- Rode jalapeño - 2 eetlepels (of naar smaak) gehakt
- Gember - 3 eetlepels fijngehakt en vers
- Zout - 1 theelepel of naar smaak
- Knoflook - 2 eetlepels, gesneden
- Chinese pruimensaus - 6 eetlepels
- Maïzena - 1 eetlepel gemengd met 1 eetlepel koud water
- Koriander - 2 eetlepels, gehakte koriander
Instructies
- Meng de marinade.
- Giet de marinade over de vleugels en laat minstens een half uur marineren.
- Bak de vleugels in de pan tot ze licht verbrand zijn. Giet overtollige olie weg.
- Giet de resterende marinade met 1 kom water met de kip in de pan.
- Kook in laag vuur tot de saus half is.
- Verwijder en serveer heet met rijst
Vleugels waren erg lekker, niet te warm / pittig voor de kinderen. Ik hou van mijn vleugels heet, dus ik heb wat hete saus en rode peper aan de mijne toegevoegd … absoluut fantastisch!
Vraag me af of deze in de oven kunnen worden geplaatst in plaats van gefrituurd.
Deze vleugels zijn geweldig! Ik besloot om te bloeien en ze in plaats daarvan 45 minuten te bakken gedurende 45 minuten (omdraaien na 30). Terwijl ze bakken, liet ik de saus sudderen. Ik gebruikte ook sap van 2 limoenen. De volgende keer zal ik een vleugje warmte toevoegen.