
Tosti uit de pan
Als je trek hebt in een tosti, maar thuis niet beschikt over een tosti ijzer dan moet je deze op alternatieve wijze klaarmaken. Zo is het namelijk ook mogelijk om een tosti te maken uit de pan. Het is snel gemaakt waardoor je snel kunt genieten van een heerlijke tosti. Niet alleen is de tosti snel gemaakt, maar het is ook nog eens erg lekker. Vaak is de smaak van een tosti uit de pan iets lekkerder. Dit heeft met de boter of olie te maken waarin het geheel wordt klaargemaakt.
Instructies
- Om een tosti uit de pan te maken beginnen we eerst met het beleggen ervan.
- Leg op de ene snee brood een plak kaas en een plak ham en creëer eventueel nog wat extra smaak met kruiden.
- In plaats van ham kan je natuurlijk ook kiezen voor kipfilet, kalkoenfilet of salami.
- Kies je voor kipfilet of kalkoenfilet, dan kan je er ook voor kiezen om groene pesto te gebruiken. Dit geeft een zeer lekkere smaak aan het geheel.
- Plaats de andere snee brood er bovenop.
- Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en leg de boterham voorzichtig in de pan. Je kan er ook voor kiezen om wat bakboter te gebruiken. Het is maar net waar je zelf van houdt.
- Na ongeveer een minuut of vijf kun je de tosti omdraaien zodat de andere kant kan bakken.
- Als de tosti goudbruin is, de kaas goed gesmolten is is de tosti klaar en kun je gaan genieten.
- Houd het geheel goed in de gaten, want het is natuurlijk zonde als je de tosti laat aanbranden.
- Een pan tosti is zeer lekker en kan je op diverse manieren maken. Houd je van een wat pittigere tosti, dan kan je wat sambal aan het geheel toevoegen.
- Ook wordt de tosti uit de pan vaak gegeten met chilisaus of ketchup saus. Serveer dit in een schoteltje, zodat de saus niet over het hele bord wordt uitgesmeerd.