
Salade op z’n Grieks
Deze heerlijk smakende salade op zijn Grieks kun je serveren als bijgerecht maar is ook prima geschikt als lunch. De Griekse salades staan bekend om hun veelzijdigheid en zijn daarnaast ook nog eens erg gezond. Veel wordt de salade los gegeten, maar je kunt er ook brood bij eten of het naast de avondmaaltijd nuttigen. Vast staat, dat deze salade zeer populair is en veel wordt genuttigd in de meeste huishoudens.
Ingrediënten
Instructies
- Om de salade te gaan maken beginnen we eerst met het snijden. We snijden de tomaten in stukken, evenals de ui, komkommer en groene paprika.
- Doe alles bij elkaar, ook de olijven in een schaal en doe hierbij de olijfolie.
- Mix alles goed door elkaar en strooi vervolgens de oregano erover heen.
- Je salade is klaar om opgegeten te worden.
- Serveer het op een mooi bord en geniet.
- Het klinkt misschien als kort door de bocht, maar toch is dit de manier om een lekkere Griekse salade te maken. Te tijd zit hem dan ook niet in het maken van de mix, maar vooral het snijden van de vele ingrediënten.
- Ben jij liefhebber van rode ui, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om wat meer uit toe te voegen in plaats van andere ingrediënten.
- Ook staat het je helemaal vrij welke soort olijven je aan de Griekse salade toevoegt. De traditionele salades bevatten voornamelijk zwarte olijven, maar tegenwoordig zien we ook steeds meer groene olijven voorbijkomen in de genoemde salades. Je kan het zo gek niet bedenken of het komt voor in een Griekse salade. Wat kenmerkend is aan een Griekse salade is, dat er veel rode ui, olijven en fetablokjes in voorkomen. Dit zie je toch minder snel terug in andere traditionele salades. Met behulp van bovenstaand recept kan je eenvoudig en snel een eigen salade maken die ook nog eens heerlijk smaakt.