
- Resultaat: 45
- Voorbereidingstijd: 25 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Courgettekoekjes
Courgette koekjes zijn een heerlijk tussendoortje maar je kunt het ook eten tijdens de lunch of gebruiken als bijgerecht. Het is makkelijk te maken en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Daarnaast is deze variant van een tussendoortje ook nog eens erg gezond. Er zitten geen toegevoegde suikers in en ook het aantal calorieën is zeer laag. Maak dus met regelmaat eens deze koekjes met behulp van onderstaande beschrijving.
Ingrediënten
- Courgette - 1
- Bosui - 1
- Knoflook - 2 teentjes
- Ei - 1
- Amandelmeel - 25 gram
- Feta - 35 gram
- Olijfolie - 1 eetlepel
- Yoghurt - 60 gram
- Citroensap - 1 theelepel
- Komijn - 1 theelepel
Instructies
- Zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt staan.
- We beginnen met het raspen van de courgette.
- Zodra je dit hebt gedaan plaats je de courgette in een theedoek om zoveel mogelijk vocht te verwijderen.
- Heb je meer tijd en wil je het eens op een andere manier proberen, dan kan je er ook voor kiezen om de courgettes met zout te bestrooien. Hierdoor zal het vocht zich onttrekken en zullen de koekjes nog knapperiger zijn. Dit neemt echter wel 15 tot 30 minuten extra in beslag.
- Plaats de courgette vervolgens in een schaal.
- Snijd de bosui en de twee teentjes knoflook helemaal fijn.
- Voeg de bosui en één knoflook teen toe aan de geraspte courgette.
- Let op: één knoflook teen hou je even apart.
- Vervolgens gaan we de andere ingrediënten erbij doen.
- Doe de komijn, amandelmeel, feta en de ei erbij.
- Roer het goed door en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
- Dan is het tijd om de courgette koekjes te gaan bakken.
- Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan en voeg vervolgens de courgette mengsel in de pan.
- Maak er meerdere koekjes van en zorg dat allebei de kanten bruin zijn.
- Laat de courgette koekjes afkoelen terwijl we de dipsaus gaan maken.
- Leg ze op een boord met een velletje keukenpapier om het vet te onttrekken.
- Meng de yoghurt samen met wat peper en zout, de knoflook en een theelepel citroensap goed door elkaar.
Je kunt nu heerlijk gaan genieten van courgette koekjes met een smakelijke dipsausje.