
- Resultaat: 55 minuten
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 40 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Indonesisch gehaktbrood
Ingrediënten
- Bladerdeeg - 2 pakjes
- Rundergehakt - 1 pond
- Knoflook - 2 teentjes, geperst
- Bieslook - 2 eetlepels, gedroogde
- Maïs - 1 blikje, maïskorrels
- Waspeentje - 4 geraspte
- Runderbouillon - 1,5 blokje
- Laksa - 1 rolletje, (flinterdunne rijstmie)
- Suiker - 1 eetlepel
- Ketjap manis - scheutje
- Witte bolletjes - 4 stuks
- Ei - 4 stuks
Instructies
- Eerst gehakt rullen dan knoflook en bouillonblokje toevoegen.
- Dan de bieslook, mais en worteltjes.
- De laksa in heet water wellen en in kleine stukjes knippen, vervolgens afgieten en in de gehaktmengsel doen.
- Een flinke scheut ketjap manis toevoegen naar smaak en kleur.
- Vervolgens als envelopje in bladerdeeg wikkelen.
Oven voorverwarmen:
- De broodjes besmeren met geklopt eitje en dan 20 min in heteluchtoven op 225 gr.