
- Resultaat: 25 minuten
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- Portie: familie
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 254
- Koolhydraatgehalte: 20g
- Vetgehalte: 20g
- Eiwitgehalte: 5g
Mexicaanse gegrilde maïs
Dit recept is geweldig voor het serveren van familie-stijl: leg alle ingrediënten apart en laat uw gasten de maïs toppen zoals ze willen. Straatverkopers in heel Mexico verkopen deze stijl van geroosterde of gegrilde maïs gegarneerd met chilipoeder, mayonaise en dragen queso fresco of cotija-kaas. Kan in dit recept worden verwisseld met de Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
Instructies
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook maïs 5 minuten in het gezouten water. Giet de mais af.
- Doe een scheutje olijfolie in een hete grillpan. Laat het echt heet worden.
- Leg je maïs op de pan. Pak een tang en laat het aan alle kanten sissen tot het voldoende goudkleurig is, met hartige donkere stukjes.
- Breng op smaak met versgemalen zout naar smaak en serveer met brood
Een verleidelijke mix van smaken. Degene die zei dat dit recept heet is, zorg ervoor dat je ancho gebruikt en geen chipolte-peper. Ik heb nade met beide (geweldig hoe dan ook) maar we houden van pittig.
Dit is zo lekker. Moet ANCHO-chilipoeder gebruiken, veel milder dan chilipoeder. Dit is lekker maar niet pittig. Ik probeer mijn maïs zo veel mogelijk te maken. Jammie jammie
Mooie en overzichtelijke website. Ik ben met plezier een regelmatige bezoeker. Ga zo door!!