
- Resultaat: 35
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Plantaardige tomaten risotto met courgette
Plantaardige tomaten risotto met courgette.
Ingrediënten
- Tomaat - 1 kg, Ik neem meestal red pearl tomaten van de Lidl. Ontvellen en in 2 stukken snijden
- Risottorijst - 500 gram
- Groentebouillon - 1,5 liter
- Witte wijn - 150ml, (optioneel)
- Wortel - 2 stuks, in kleine stukjes snijden (0,5x0,5 cm)
- Bleekselderij - 2 stengels, in kleine stukjes snijden
- Knoflook - 2 -3 tenen, in kleine stukjes snijden
- Ui - 1 stuk, gesnipperd
- Courgette - 2 a 3 stuks, snijden in plakjes van 0,5 cm
- Knoflook - 2 tenen, in plakje gesneden
- Citroen - 1 stuk, alleen sap gebruiken
- Chilivlok - 1/4 theelepel en voor extra pittig halve theelepel.
- Olijfolie - scheutje
- Optioneel
- Parmezaanse kaas - 1 pakje
Instructies
- Zorg ervoor dat de bouillon gereed is.
- Voeg een flinke scheut olijfolie in een pan met een platte bodem (hapjespan of grote koekenpan).
- Fruit de ui, wortel, bleekselderij en knoflook gedurende 10 minuten zonder dat het bruin wordt.
- Voeg de risottorijst toe en roer goed door en voeg de wijn toe en laat deze verdampen.
- Tomaten erbij en steeds bouillon toevoegen zodat er een smeuïge massa ontstaat tot de risottorijst gaar is.
- Vegetariërs kunnen als laatste stap Parmezaanse kaas toevoegen.
- Begin met de courgette zodra de tomaten en de bouillon toegevoegd worden aan de risotto.
- Doe wat olijfolie in een pan en bak de courgette, knoflookschijfjes en chilivlokken op middelhoog vuur en voeg na een minuut of 5 de citroensap toe.
- Laat nog even op het vuur staan tot de courgette gaar is.