
- Resultaat: 55
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 40 minuten
- Portie: 2 personen, Gerechten voor 4 personen
Indiase kerrieschotel
Ingrediënten
- SAUS
- Boter - 25 gram
- Bloem - 2 flinke lepels
- Indiase kruidenmix - 1 1/2 eetlepels, Indiase kruidenmix van Jonnie Boer
- Mosterdzaad - 1/2 lepel
- Koriander - verse
- Bouillon - 1 blokje
- Kokosmelk - 400 ml uit blik
- Melk - 150-200 ml
- Tamarinde pasta - 1 theelepel
- VERDER NODIG
- Kipfilet - 400-800 gram
- Peper - snufje
- Zout - snufje
- Uienpoeder - snufje
- Rode paprika - 1-2
- Sperzieboon - 250-400 gram
- Risotto rijst - 150 gram
Instructies
Saus maken:
- In een steelpan de melk met kokosmelk warm maken met het bouillonblokje.
- Roux maken: Boter smelten, flink roerend de bloem toevoegen.
- Al roerend de melk/kokos/bouillon toevoegen.
- Blijven toevoegen en roeren tot een gladde saus.
- De kruidenmix, met mosterdzaad, tamarinde en een handvol koriander er door roeren.
- Even uitzetten.
- Kip in stukjes roerbakken met (zout), peper en wat uienpoeder
- Verse paprika in stukje en meebakken (Desgewenst boontjes even voorkoken tot ze halfgaar zijn en erbij doen)
- Saus toevoegen en 10 minuten zacht laten pruttelen.
- Rijst erbij koken en eventueel een salade erbij.
Ik doe er soms nog boontjes door.