
- Resultaat: 45
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Portie: 2 personen
Vegetarische pastasaus
Ingrediënten
- Cocktailtrostomaat - 500 gram
- Tomatenpuree - 1 blikje
- Winterwortel - 1
- Ui - 1
- Knoflook - 1 teentje
- Tijm - 1 theelepel
- Olijfolie - Scheut
Instructies
- Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.
- Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook en ui.
- Was de tomaten, snijd deze door de helft en voeg ze toe in de pan.
- Laat een kwartier koken.
- Rasp in de tussentijd de wortel en snijd deze in kleine blokjes.
- Roer de tomatenpuree door de tomaten en laat nog 5 minuten koken.
- Pureer de tomaten en de andere ingrediënten met een staafmixer tot een gladde puree.
- Voeg vervolgens de wortelblokjes toe, en breng het geheel weer aan de kook.
- Voeg de tijm toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken.
- Serveer met een pasta naar keuze.
Toevoegen aan favorieten