- Resultaat: 60 minuten
- Voorbereidingstijd: 30 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Portie: 12 personen
Print
Syrische zoete kaasrolletjes (Halawet el Jibn)
Door
Yvonne Swiers-Veenstra
25 oktober 2020
Instructies
- Meng 400 gram suiker en water door elkaar en verwarm dit al roerend totdat het kookt.
- Voeg rozenwater en sinaasappelbloesem en een beetje limoensap toe en breng weer aan de kook totdat indikt tot siroop-dikte.
- Laat afgedekt staan en afkoelen.
- Doe de melk en 200 gram suiker in een pan en zit dit op laag vuur en roer totdat de suiker is opgelost.
- Voeg langzaam de mozzarella toe en roer het door en trek het uit elkaar tijdens het smelten.
- Voeg ook langzaam de griesmeel toe en meng ook dit langzaam maar geleidelijk door elkaar totdat een glad deeg ontstaat.
- Giet de siroop op een werkblad en leg hier het deeg op en rol het deeg er doorheen.
- Snijd het deeg in vierkantjes.
-
Rol nu de vierkantjes op en besprenkel met gemalen pistache-nootjes. En besprenkel het met nog wat rozenwater.