
Zelfgemaakte aardappelsalade
Deze zelfgemaakte aardappelsalade is makkelijk en snel te bereiden en is daarnaast ook nog eens heerlijk. Je kunt er ook alle kanten mee op. Zo kun je de aardappelsalade gebruiken als broodbeleg, serveren bij de barbecue of gourmet of als smeersel bij de toastjes. Je kunt het ook gewoon zo eten, maak er je lunch van. Let op dat je niet te veel maakt, want je zal er al snel achter komen dat je er niet vanaf kan blijven.
Ingrediënten
Instructies
- De eerste stap is natuurlijk het schillen van de aardappelen.
- Snij ze vervolgens in kleine blokjes.
- Doe de aardappelen in de pan en breng het aan de kook.
- Laat de aardappels daarna koken voor 15 tot 20 minuten.
- Terwijl dat op staat gaan we verder met het snijden van de ui en de appel.
- Maak er kleine blokjes van om een goede smaakverdeling te krijgen.
- Zijn de aardappels gekookt, dan gieten we ze af en laten ze we voor enkele minuten afkoelen.
- Doe de gesneden ui en appel bij de aardappelen en doe ook de gerookte kipfilet stukjes erbij.
- Je kunt ook kiezen voor hamblokjes of iets vegetarisch. Maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.
- Zoals eerder gezegd kan je dus verschillende kanten op met dit recept.
- Voeg 4 eetlepels mayonaise toe en een beetje peper zout naar smaak.
- Meng alles goed door elkaar en de zelfgemaakte aardappelsalade is klaar.
- Als toevoeging kan je ook rucola sla toevoegen. Dit zien we veel voorbijkomen bij de standaard gerechten.
- Een andere lekkere toevoeging is bijvoorbeeld pijnboompitten. Deze pitten kan je eerst even kort aanbranden, zodat ze nog meer smaak krijgen. Als ze licht gebruind zijn, dan kan je ze toevoegen aan de zelfgemaakte aardappelsalade. Speel dus met de salade en maak er je eigen variant van. Zo is de salade iedere keer net weer iets anders van smaak en gaat deze zeker niet vervelen.