
Stokbroodje kruidenboter
Er is niet lekkerders dan een zelfgemaakte stokbroodje kruidenboter welke je kunt serveren bij bijvoorbeeld de soep, de barbecue op warme een zomerdag of een tapasavond. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar als je hem zelf vers maakt smaakt het een stuk beter. Ook heb je hierdoor een stuk meer waardering van je eigen werk, waardoor de smaakbeleving alleen maar zal toenemen. Door onderstaand stappenplan te volgen, kan jij binnen zeer korte tijd een heerlijk gerecht maken waar iedereen van zal smullen.
Ingrediënten
- Afbak stokbrood - 1
- Knoflook - 4 teentjes
- Peterselie - 1 theelepel
- Boter - 25 gram
Instructies
- We starten allereerst met het voorverwarmen op de oven. Dit doen we op een temperatuur van 200 graden.
- We gaan als eerst aan de slag met het maken van de kruidenboter. Neem een schone schaal en voeg hierbij de boter, de vier teentjes knoflook, uitgeperst en de peterselie toe.
- Meng het geheel goed door elkaar zodat het één mooi substantie wordt.
- Haal het stokbrood uit de verpakking en maak met een scherp mes meerdere inkepingen. Zorg dat er ongeveer een ruimte tussen zit van één tot twee centimeter.
- Vul vervolgens de inkepingen met de kruidenboter die je zojuist hebt gemaakt. Wees vooral niet zuinig. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er te weinig smaak aan het geheel zit.
- Dan rest ons alleen nog het afbakken van de stokbrood.
- Plaats het brood voor ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven totdat hij goudbruin is. Een kleine tip is om er bakpapier onder te leggen. Dit zorgt ervoor dat de boter niet overal zal aanbakken en dus een vieze oven achterlaat.
- Dan rest alleen nog maar het opeten van het heerlijke gerecht. Smullen maar!Wil je het geheel nog wat langer bewaren, dan kan je het stokbrood direct uit de oven in aluminiumfolie vouwen. Zo blijft het gerecht niet alleen warm, maar ook nog eens goed krokant. Doe dit uiteraard niet te lang, want dan kan het gebeuren dat het geheel zacht en klef begint te worden.