
Varkenshaasjes met champignon roomsaus
Een zelfgemaakte recept voor Varkenshaasjes met champignon roomsaus. Heerlijk! Probeer het zelf ook eens.
Ingrediënten
- Varkenshaas - 600 - 800 gram (in plakken van 3 cm dik snijden)
- Champignon - 250 gram (in plakjes snijden)
- Ui - 1 (fijn snijden)
- Zout
- Peper
- Boter - ¼ pakje
- Witte wijn - ½ glas
- Vleesbouillonblokje - ½
- Kookroom - 2 deciliter
Instructies
- Snijd de varkenshaasjes in plakken van 3 cm dik.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Pel en hak het uitje fijn.
- Dep de plakjes varkenshaas vlak voor het bakken droog en bestrooi ze met zout en peper.
- Smelt de boter in een grote koekenpan op een laag vuur.
- Zet het vuur hoog als de boter bijna is gesmolten.
- Als de boter bruin wordt het vlees in de pan leggen en ze 2 min. aan elke kant mooi bruin bakken.
- Haal het vlees even uit de pan.
- Voeg de fijn gehakte ui aan de pan toe en bak deze 2 min.
- Voeg de champignons toe en bak deze 1 min mee.
- Voeg de wijn toe, laat het even bruisen.
- Neem een half kopje heet water en los het bouillonblokje hierin op.
- Voeg dit bij de rest in de pan.
- Leg het vlees terug in de pan, zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de varkenshaasjes in ca. 8 min. net gaar worden.
- Zet het vuur weer hoog.
- Voeg de room aan de pan toe en laat nog 1 min. pruttelen.
- Bind de saus eventueel met (water) aangemengde bloem, maïzena of allesbinder.