
- Resultaat: 35
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Portie: 2 personen
Zelfgemaakte kaasstengels
Heb je zin in een lekkere snack voor tussendoor of wil je eens iets anders bij het ontbijt of lunch? Kies dan voor deze zelfgemaakte kaasstengels! Eenvoudig te maken maar overheerlijk en je doet er iedereen een plezier mee tijdens de borrel. Bekijk onderstaand recept om zelf aan de slag te gaan met zelfgemaakte kaasstengels.
Ingrediënten
- Tomatensaus - 100 milliliter
- Bladerdeeg - 1 rol
- Geraspte kaas - 2 plakjes (jong of belegen)
- Italiaanse kruiden - 1 eetlepel
- Ei - 1
Instructies
- Als we gaan beginnen met het maken van de kaasstengels, dan zetten we eerst de oven alvast aan zodat deze kan voorverwarmen. Stel de temperatuur in op 200 graden.
- Pak vervolgens een ei en klopt deze los om het hierna te laten rusten.
- Dan gaan we verder met het uitrollen van de bladerdeeg. Snij deze vervolgens door de helft zodat je twee stukken krijgt die net zo groot zijn.
- Doe wat tomatensaus op één stuk en strooi ook de geraspte kaas overheen met wat Italiaanse kruiden.
- Als je een vleesliefhebber bent kun je het ook nog beleggen met ham, salami of kip.
- Leg het andere stuk erop en druk het geheel goed aan.
- Nu is het de bedoeling dat je de bladerdeeg in strookjes gaat snijden. Doe dit ongeveer een centimeter breed om zo lange en smalle kaasstengels te creëren.
- Pak een strook en draai voorzichtig.
- Ga net zo lang door tot het hele strook gedraaid is en je de vorm hebt van een kaasstengel zoals je hem kent uit de winkel.
- Smeer de kaasstengels in met het losgeklopte ei wat we eerder hebben gedaan en bak ze vervolgens voor zo'n 15 tot 20 minuten.
- Je kunt ze eten als ze net uit de oven komen, maar afgekoeld zijn ze net zo lekker! Je zult merken dat ze niet alleen lekker zijn, maar ook nog eens zeer knapperig.
- Ga zelf eens aan de slag met het maken van zelfgemaakte kaasstengels en verras vrienden en familie met dit heerlijke gerecht. Vooral tijdens de borrel zijn de kaasstengels zeer geliefd en in trek bij de mensen.