
- Resultaat: 45
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Portie: 2 personen, 3 personen
Wortelsoep
Soep is een heerlijk gerecht waar we het liefst van smullen als het buiten koud is. De wortelsoep is een favoriet die heerlijk van smaak is, maar staat ook nog eens kleurrijk op tafel met zijn prachtige oranje kleur. Het is binnen een half uur gemaakt en het is zeer eenvoudig te bereiden. Serveer de soep met stokbrood met een kruidenboter of soepstengels. Het recept is voor twee tot drie personen. Mochten er meer mensen aanschuiven, dan is het natuurlijk even spelen met de hoeveelheden.
Ingrediënten
- Wortel - 500 gram
- Aardappel - 2
- Ui - 2
- Knoflook - 2 teentjes
- Bouillon - 1 liter
- Kookroom - scheutje
- Paprikapoeder - 2 theelepels
- Peterselie - 2 theelepels
- Spekje - 1 bakje (is optioneel)
Instructies
- We beginnen met het snijden van de wortels in stukken. Je kunt ook ervoor kiezen om een kant en klare zak te kopen. Dat scheelt een hoop werk. Handig voor als je weinig tijd hebt. Toch zal je merken dat de smaak van een zelfgemaakte soep een stuk lekkerder is. Daarnaast beschik je tevens over een zeer verse wortelsoep.
- De aardappels moet geschild worden en de knoflook en de ui moeten in stukjes worden gesneden.
- Neem een pannetje en giet hier een klein scheutje olie in.
- Bak hierin de ui en knoflook voor enkele minuten.
- Vervolgens voeg je alle andere ingrediënten toe, met uitzondering van de kookroom, daar doen we later nog niets mee.
- Zorg dat je de pan aan de kook brengt en kook het geheel ongeveer een minuut of twintig.
- Gebruik een staafmixer om de soep te pureren zodat het een gladde eenheid wordt.
- Als laatst voegen we een scheutje kookroom toe aan de soep om het af te maken.
- Wat hiernaast ook erg lekker is, is om gebakken spekjes toe te voegen aan de wortelsoep.
- Bak de spekjes in een koekenpan en voeg deze pas toe als je de soep gaat serveren.
- Hierdoor geef je de soep een krokante bite en net dat beetje extra. Bepaal zelf hoeveel spekjes je uiteindelijk toevoegt aan de soep. Niet iedereen is hier fan van, maar het is zeker het proberen waard.