- Resultaat: 60
- Voorbereidingstijd: 20 minuten
- Kooktijd: 40 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Kip met uien, champignons en witte wijn
Ingrediënten
- Kipfilet - 4
- Ui - 1 kg
- Champignon - 4 bakjes
- Laurierblaadje - 4
- Kruidnagel - 4
- Sauvignon - 1 groot glas
- Teentje knoflook - 3
- Blueband - pakje
- Peper - snufje
- Zout - snufje
- Knoflookpoeder
Instructies
- kipfilets ,peper,zout, knoflookpoeder insmeren, pakje blue band? Voor t beste resultaat qua kleur....
- Snijdt de uien in halve ringen
- Kip aanbraden, mooi kleurtje, dan eruit halen
- Uien aanbraden, daarna de champ. erbij doen, paar minuten,
-
Kip erbij , paar laurierblaadjes, 4 kruidnagels ongeveer, groot glas wijn erbij doen, eerst even proeven natuurlijk
-
Knoflookteentjes erbij naar je eigen smaak.
-
En dan laten stoven tot de kip klaar is.
-
Ik zet t op m’n petroleumstelletje, lekker langzaam alle smaken erin.
-
Dag van te voren maken, dan trekken de smaken er in.
Serveertip:
Stokbrood met kerrie/knoflooksaus erbij, wijntje...dan kan je avond niet meer stuk