
- Resultaat: 60
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 45 minuten
- Portie: 2 personen
Ovenschotel pasta
Ben je dol op pasta, dan moet je deze ovenschotel zeker eens geprobeerd hebben. Het heeft slechts een korte voorbereiding nodig waardoor dit gerecht snel op tafel staat. Ook de kinderen smullen van deze ovenschotel. Het recept is gebaseerd op twee personen. Verdubbel dus de hoeveelheid ingrediënten als je het voor meerdere personen wilt maken.
Ingrediënten
- Pasta - 150 gram
- Rundergehakt - 200 gram
- Ui - 1
- Snoeptomaat - handje vol
- Knoflook - 2 teentjes
- Crème fraîche - 75 gram
- Tomatensaus - 200 ml
- Geraspte kaas - (smaak naar keuze)
- Gehaktkruiden - snufje
Instructies
- Start met het koken van de pasta zoals vermeld op de verpakking. Wij kiezen meestal voor penne, maar vrijwel iedere pastasoort is geschikt voor het maken van deze ovenschotel.
- Zet ook de oven alvast aan zodat deze de tijd heeft om op te warmen. De temperatuur mag je instellen op 180 graden.
- Trek een snijplank uit de kast en snij de ui en de knoflook fijn.
- Als je van pittig eten houdt kun je eventueel ook een rode peper erbij snijden.
- Bak het rundergehakt rul in een koekenpan en voeg daarbij ook gehaktkruiden toe.
- Je kunt eventueel ook kiezen voor kippengehakt als je dat lekkerder vindt.
- Voeg de gesneden uitjes en knoflook toe en laat het nog voor 2 tot 3 minuten bakken.
- Als de pasta klaar is met koken gieten je deze af en voeg je deze samen met het gehakt.
- Voeg de tomatensaus en de crème fraîche toe en roer het goed door.
- Vervolgens doen we de mengsel in een ovenschaal en leggen we er wat gesneden snoeptomaatjes op.
- Vervolgens strooien we er nog een flinke hoeveelheid geraspte kaas erover en de pastaschotel kan in de oven.
- We laten het geheel zo’n 20 tot 30 minuten in de oven staan.
- Kijk zo nu en dan hoe het geheel eruit ziet en bepaal zelf wanneer je de ovenschotel met pasta eruit haalt.
- Wij adviseren om de kaas lekker bruin en knapperig te laten worden.Zoals je hebt kunnen lezen is de ovenschotel zeer eenvoudig te maken. Binnen een mum van tijd heb jij een heerlijk gerecht op tafel staan waarvan je kunt gaan smullen.