
- Resultaat: 50 minuten
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 35 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Belgische uiensoep
Een heerlijke Belgisch recept voor een uiensoep. Het is een makkelijke recept wat iets korter dan een uur bereidingstijd heeft.
Ingrediënten
- Ui - 500 gr (gesneden)
- kippen- of runderbouillon - 1 blikje
- bloem - 60 gram
- Gruyére - 60 gram (geraspt)
- boter
- zout
- peper
- cognac/armagnac - (kan eventueel toegevoegd worden)
Instructies
- Breng het water met het bouillonblokje aan de kook.
- Pel de uien en Snijd ze in grote stukken.
- Laat ze in de kookpan in wat boter stoven tot ze goudbruin zijn.
- Strooi de bloem erop en laat bruinen.
- Overgiet vervolgens met de bouillon en laat circa 10 min. koken.
- Draai de soep eventueel door de zeef of maak de soep fijn met de staafmixer.
- Het is ook lekker met een klein scheutje cognac of armagnac.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verwarm de oven op 200°C.
- Verdeel de soep over 4 ovenvaste soepkommen.
- Bestrooi ze met de gruyére (niet mengen) en laat gedurende 12 minuten in de oven gratineren.
- Heet opdienen met sneetjes stokbrood.