
- Resultaat: 35 minuten
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Nasi Goreng
Ingrediënten
Instructies
- Nasi-goreng betekent opgebakken rijst dus moeten er voorbereidingen worden gedaan die kunnen 's ochtends (of de dag er voor) al gedaan worden.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
- Bak het bami-vlees en snijd in kleine stukjes.
- Bak de geklutste eieren en snijd in kleine stukjes.
- Snijd de ui, prei en ham in kleine stukjes.
- Hierna kan het opbakken gaan beginnen:
- Doe de olie in een hete wok of grote braadpan en bak hierin de ui en knijp de knoflook er boven uit.
- Zet de warmtebron laag en voeg dan de laos, djahe en ketoembar toe.
- Verkruimel het bouillonblokje en voeg dit ook toe.
- Dan warmtebron weer wat hoger en voeg de ketjap en het nasi-vlees toe.
- Hierna beetje bij beetje de rijst erbij en bakken.
- Halverwege de prei, de ham en de omelet toevoegen.
- Op het laatst de gedroogde selderij.
Lekker met kipsate en zure augurken of zure uitjes.