
- Resultaat: 45 minuten
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 24 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Lasagne van koolraap en prei
Oven voorverwarmen op 200 °C. Koolraap schillen en in plakken van 3 mm dik snijden. Plakken in ruim water met zout in ca. 12 min. beetgaar koken. Intussen in koekenpan olie verhitten en gehakt met preiringen rul bakken. Tomatenpuree erdoor roeren en 2 min. meebakken. Gehakt op smaak brengen met zout en peper. Pan van vuur nemen. Koolraap afgieten en laten uitlekken.Bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing op verpakking met melk bereiden. Op smaak brengen met mespunt (versgeraspte) nootmuskaat. Helft van gehaktmengsel erop scheppen. Helft van bechamelsaus over gehakt schenken en uitstrijken. Handeling herhalen met rest van ingrediënten. Kaas over bovenkant strooien. Lasagne in midden van de oven in 10 min. goudbruin en gaar bakken.
Ingrediënten
- koolraap - 1 kg
- olie - 2 eetlepels
- rundergehakt - 500 g
- prei - 2 stuks, dunne ringen
- tomatenpuree - 1 blikje (70 g)
- bechamelsaus - 1 zakje (pak a 2 zakjes)
- melk - 500 ml
- nootmuskaat
- jonge kaas - 150 g gemalen (zakje)
- Materialen
- grote ovenschaal - ingevet
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Koolraap schillen en in plakken van 3 mm dik snijden.
- Plakken in ruim water met zout in ca. 12 min. beetgaar koken.
- Intussen in koekenpan olie verhitten en gehakt met preiringen rul bakken.
- Tomatenpuree erdoor roeren en 2 min. meebakken.
- Gehakt op smaak brengen met zout en peper.
- Pan van vuur nemen.
- Koolraap afgieten en laten uitlekken.
- Bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing op verpakking met melk bereiden.
- Op smaak brengen met mespunt (versgeraspte) nootmuskaat.
- Helft van gehaktmengsel erop scheppen.
- Helft van bechamelsaus over gehakt schenken en uitstrijken.
- Handeling herhalen met rest van ingrediënten.
- Kaas over bovenkant strooien.
- Lasagne in midden van de oven in 10 min.
- goudbruin en gaar bakken.