
Snelle chocolademousse
Een chocolademousse is een heerlijk dessert waar iedereen van zult smullen. Met dit recept focussen we ons vooral op het snel bereiden van een chocolademousse. Handig als je weinig tijd hebt maar toch een heerlijk dessert op tafel wilt zetten. Hou er rekening mee dat het dessert één tot twee uur nodig heeft om op te stijven. Dit wordt soms vergeten, maar dit is echt nodig om het geheel tot een succes te maken.
Ingrediënten
- Chocolade - 250 gram
- Slagroom - 300 gram opgeklopt
- Vanillesuiker - 1 theelepel
Instructies
- We beginnen met het smelten van de chocolade. Je kunt zelf kiezen welk soort chocolade je kiest. Kies er één die jij of je bezoekers het lekkerst vindt. Puur, melk, of misschien wel witte chocolade. Het kan natuurlijk allemaal en tegenwoordig zien we zelfs de varianten met karamel zeezout voorbij komen. Probeer zelf eens een andere soort uit en laat het ons weten. Iedereen is steeds weer opzoek naar een nieuw recept voor een heerlijke en snelle chocolademousse.
- Zorg dat je de chocolade in stukjes breekt en smelt deze op het vuur in een klein steelpannetje. Je kunt het ook smelten in de magnetron. De meest voorkomende manier om chocolade de laten smelten is door een kom in kokend water te laten drijven. Dit wordt ook wel au bain-marie genoemd. Volgens ons is dit tevens de beste manier, want zo zal de chocolade ook niet aanbranden.
- Terwijl de chocolade aan het smelten is doe je de slagroom samen met de theelepel vanillesuiker in een kom bij elkaar. Dit vormt de substantie die de mousse luchtig zal maken.
- Is de chocolade gesmolten dan kan deze ook in de kom na een korte afkoelperiode van ongeveer een minuut.
- Roer alles op een rustig tempo door elkaar zodat het geheel luchtig blijft.
- Doe het mengsel in een glas en laat het één tot twee uur opstijven in de koelkast.
- Serveer met slagroom en eventueel een stukje fruit. Tijd is hierbij een belangrijke factor, want zonder het opstijven, zal het recept mislukken.