Varkenslapjes met pittige saus
Door
Lekker koken
9 april 2014
Instructies
- HET VLEES: Snijd het vlees in kleine stukjes.
- Maak een mengsel van zout, zwarte peper, ketjap, fijn geperste knoflook en de heel fijn gesneden uien.
- Marineer het vlees in dit mengsel en laat het ongeveer 1 uur staan.
- Wentel het vlees in de maïzena en kneed het goed.
- Het vlees moet nog nattig aanvoelen.
- Druk het aan alle kanten in het paneermeel.
- Laat vervolgens de zonnebloem olie goed heet worden.
- Leg een voor een de stukjes vlees in de hete olie en bak ze bruin op een heet vuurtje. Let op dat het vlees niet aanbrandt.
- Ongeveer 8 tot 10 minuten bakken. (ligt een beetje aan de grootte van de blokjes!).
- De pittige saus: doe zonnebloemolie in de pan en laat het heet worden. Bak de in stukjes gesneden knoflook even.
- Voeg de barbecuesaus en ketjap toe en doe er vervolgens de azijn bij.
- Snijd de verse peper in ringetjes, met zaadjes en voeg deze ook toe.
- Doe ongeveer 3 eetlepels water erbij en roer goed. Laat de saus ongeveer 5 minuten op een zacht vuurtje koken.