- Resultaat: 25 minuten
- Voorbereidingstijd: 25 minuten
- Kooktijd: 1 minuten
- Portie: 5 personen
Print
Pasteitjes met zalmragout
Door
Yvonne Swiers-Veenstra
24 april 2020
Ingrediënten
- Zalm - 300 gram verse (wilde) zalmfilet of moot zonder huid
- Dille - 1 el vers geknipte dille
- Bieslook - 1 el verse bieslook
- Bloem - 2 el (allesbinder)
- Boter - 2 el boter of margarine
- Lente ui - handje vol gesneden
- Visbouillon - 500 ml van een 1 tablet
- Pastei - 4-5 bakjes
Instructies
- Lente ui in stukje snijden Snijd de zalm in middelgrote blokjes.
- Bereid de pasteibakjes volgens de gebruiksaanwijzing.
- Smelt in een pannetje op laag vuur de boter.
- Roer de bloem erdoor en laat al roerend op laag vuur een paar minuten pruttelen zodat de bloem kan garen.
- Voeg dan beetje bij beetje de visbouillon toe.
- Voeg net zoveel bouillon toe totdat je een vrij dikke gladde saus hebt.
- Voeg zo nodig nog wat allesbinder toe.
- Voeg de blokjes vis toe aan de saus en warm ze c.a 7-10 min mee.
- Zet het vuur uit en roer de verse kruiden erdoor.
- Eventueel nog wat zout en peper toevoegen.