
Panada (vispasteitje)
Ingrediënten
- Ingrediënten deeg:
- Bloem - 1 kg
- Melk - ± ½ liter lauwe melk
- Zout - 1 theelepel
- Bakpoeder - 1 zakje
- Suiker - 2 eetlepels
- Zonnebloemolie - 3 juslepel
- Gist - 2 zakjes
- Ei - 2
- Zonnebloemolie - om te frituren
- Ingrediënten vulling:
- Ui - 1 grote
- Spaanse peper - 6 rode
- Ketoembar - 3 theelepel
- Peper - 3 theelepel
- Knoflook - 4 teentjes
- Geraspte kokos - 200 gram
- Djinten - 1½ theelepel
- Suiker - 1½ theelepel
- Zalm of tonijn - 3 blikjes zalm of tonijn in olie of water
- Vleesbouillon - 3 à 4
- Citroensap - 1 dessertlepel
Instructies
Moluks recept 45-50 stuks:
- In een kom bloem, bakpoeder, droge gist, suiker en zout mengen, erbij doen ei en melk en het deeg goed kneden.
- Tenslotte zonnebloemolie toevoegen en goed kneden tot de zonnebloemolie helemaal is opgelost.
- Het deeg in een kom met een theedoek erover heen op een warme plaats laten rijzen, minstens een ½ uur.
- Bereiding vulling:
- Geraspte kokos zonder olie in een koekenpan lichtbruin bakken.
- Fijngesneden ui, knoflook en de fijngesneden rode spaanse peper (met of zonder pitjes) licht fruiten. Toevoegen de goed uitgelekte zalm of tonijn en om en om scheppen, daarna de lichtbruin gebakken kokos erbij doen.
- Tot slot op smaak brengen met de kruiden, citroensap, vleesbouillon en suiker (aangegeven hoeveelheden zelf aanpassen aan eigen smaak). De viskokosmengsel om en om scheppen en bakken tot het bijna droog is.
- Goed afkoelen.
- Afwerking:
- Het deeg nogmaals kneden.
- Bolletjes maken ter grootte van een pingpongballetje, plat maken en deze vullen met de vis/kokosmengsel.