
- Resultaat: 130 minuten
- Voorbereidingstijd: 20 minuten
- Kooktijd: 1h 50 min
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Zwarte bonen chili van Patrick
Plantaardige zwarte bonenchili, lekker samen met zilvervliesrijst of in een volkoren wrap.
Ingrediënten
- Zwarte boon - 350 gram, gedroogde (8-12 geweekt)
- Ui - 1 stuks, grote en gehakt
- Wortel - 4 stuks, in blokjes gesneden
- Bleekselderij - 4 stengels, in stukjes gesneden
- Venkelzaad - 1 theelepel met kop, licht geplet
- Korianderzaad - 2 theelepels met kop, licht geplet
- Chilipoeder - 1 theelepel zonder kop
- Gerookte paprikapoeder - 1 theelepel met kop
- Tomaat - 2 blikken gepelde tomaten van goede kwaliteit
- Groentebouillon - 500 ml
- Avocado - 2 stuks, in kleine stukjes gesneden
- Rode ui - gesnipperd
- Tomaat - 2 stuks, in kleine blokjes gesneden
- Koriander - Ongeveer 2 eetlepels, verse koriander fijn gehakt
- Limoen - 2 stuks
- Maïs - 1 blikje
Instructies
- Geweekte bonen afgieten en afspoelen.
- Doe er vers water bij en kook deze gaar.
- Doe ongeveer 2 eetlepels in een stoofpan en fruit de ui ongeveer 5 minuten en voeg daarna de wortels, bleek en knoflook erdoor en bak dit nog een paar minuten mee.
- Schep vervolgens de gekneusde venkel, komijn en korianderzaad erdoor samen met de gerookte paprikapoeder en de chilipoeder en bak nog een minuutje.
- Dan tomaten, bouillon en de zwarte bonen erbij en laat dit heerlijk zachtjes stoven op een lage temperatuur.
- Neem hier minimaal een uur de tijd voor. De laatste 10 minuten de mais toevoegen.
- In de tussentijd kun je de avocadosalsa maken door alle ingrediënten klein te snijden (avocado, ui, tomaten en koriander), even lekker door elkaar prakken en als laatste limoensap en eventueel zout en peper toevoegen.
- Lekker samen met zilvervliesrijst of in een volkoren wrap.
- Chili opscheppen, avocadosalsa erover heen en eet smakelijk.