- Resultaat: 45 minuten
- Voorbereidingstijd: 30 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- Portie: 8 personen
Kaaskoekjes
Dit recept is voor 40 koekjes. Ik doe ze in een goed afsluitbaar bakje. En hou ze dan wel een paar weken goed. Door het in de koelkast bewaren kun je het lang bewaren.
Ingrediënten
- Roomboter - 200 gram
- Oude kaas - 200 gram (zelf fijn maken in een keukenmachine)
- Patentbloem - 200 gram
- Zout - snuf
- Peper - snuf
- Uienpoeder - ½ theelepel
Instructies
-
Eerst de boter, kaas, zout, uienpoeder en peper goed kneden.
-
Dan de bloem erbij.
-
Even in plasticfolie inpakken en 20 min in de koelkast.
-
Daarna op een met bloem bestrooid werkplek uitrollen.
-
En ik snij met de pizza snijder mooie vierkantjes.
-
Oven op 180 graden.
-
Ongeveer 14 min in de oven.
-
Hou ze in de gaten want ze moeten niet te donker zijn dan smaken ze niet lekker.
-
Ook belangrijk, gebruik de goede boter en goede oude kaas.