
- Resultaat: 20 minuten
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Gazpacho
Een lekker verfrissend soepje op een warme zomerse dag, boordevol vitamines en mineralen.
Ingrediënten
- Tomaten - 500 gram
- Komkommer - 0,5 + wat extra voor de garnering
- Rode paprika - 1
- Ui - 0,5
- Knoflook - 1 teentje
- Azijn - 1,5 eetlepel
- Olijfolie - 1,5 lepel
- Boterham zonder korst - 1
Instructies
- Snipper de ui en snijd de tomaten, komkommer en paprika in stukjes
- Pers de knoflook
- Scheur de boterham in kleine stukjes
- Doe alles incl. azijn en olijfolie bij elkaar in een blender of mix het met een staafmixer
- Verdeel het soepje over 4 glazen en zet het een uur in de koelkast
- Garneer met stukjes komkommer