- Resultaat: 30 minuten
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- Portie: 6 personen
Courgettesoep met mosterd
Heeft u al eens een courgettesoep geprobeerd met mosterd en aardappelpuree? Dan is dit nu voor u de uitgewezen kans om het eens te proberen.
Ingrediënten
- Courgette - 1150 gram
- Ui - 1 1/2 grote ui
- Basilicum
- Bouillon - 1 (groente of kip) blokje
- Knoflook - 2 teentjes
- Aardappelpuree - 1/2 zakje
- Roomkaas - 1 bakje met kruiden
- Mosterd - 1 1/2 lepel (scherpe mosterd)
- Achterham broodbeleg
- Paprika - 1 rode
- Water - 1 1/2 liter
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- EVENTUEEL MET
- Soepstengel - 1 zakje
Instructies
- In de pan olijfolie verwarmen.
- Uien en knoflook in stukjes snijden en vervolgens in de pan glazig laten smoren.
- De paprika ook in kleine stukjes snijden en roerbakken.
- Courgettes allemaal ook in kleine stukjes snijden en roerbakken.
- Doe in de pan 1 1/2 liter kokend water en 1 bouillonblokje fijn geprakt.
- Voeg 1 bakje roomkaas, mosterd en achterham toe.
- Kijk even hoe dik de soep is, voeg een 1/2 zakje (poeder) aardappelpuree toe en kijk hoe dik het wordt als het goed geroerd is. Voeg eventueel meer toe.
- Proef of er genoeg kruiden is, voeg anders zondig nog wat toe.
- Voeg wat peper en zout toe.
- Verse basilicum in stukjes snijden en voeg deze toe in de pan.
Eet smakelijk!