
- Resultaat: 40 minuten
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
- Portie: 2 personen
Quiche met zalm en witlof uit de airfryer
Ingrediënten
- Bladerdeeg - 3, voor hartige taart
- Paneermeel
- Zalm - 250 gram
- Witlof - 4 stronken
- Ei - 2
- Magere kwark - 3 eetlepels
- Geraspte kaas
- Boter - om in te vetten
Instructies
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Snijdt de zalm en de witlof in stukjes.
- Zorg dat de witlof goed droog gedept wordt.
- Meng de eieren met de kwark door elkaar.
- Verwarm de Airfryer door op 170 graden.
- Vet de bodem vak de bak accessoire van de Airfryer (of een ovenvaste schaal die qua formaat in je Airfryer past) in met boter.
- Bedek de bodem met de bladerdeeg en snijd een paar stroken af voor de randen.
- Prik gaatjes over de hele bodem en bestrooi de bodem met paneermeel om het vocht te absorberen.
- Schep de witlof hierin.
- Verdeel de stukken zalm erover.
- Giet het eiermengsel erover heen en verstrooi het geheel met wat geraspte kaas.
- Bak het in 25 minuten gaar.