
- Resultaat: 20 minuten
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
- Portie: 2 personen
Tjolo-tjolo
Gelukkig kan ik Indonesië af en toe even naar Nederland halen.
Ingrediënten
- Rendang
- Sambal - boontjes variant
- Paksoi
- Rijst - 150 gram
- Tjolo Tjolo
- Gerookte makreel - 1 (of 3 makreel filet)
- Ui - 1
- Tomaat - 1
- Paprika - 1
- Teentje knoflook - 1
- Lombok - 1
- Ketjap - 1 eetlepelel
- Suiker - ½ theelepel
- Citroensap - scheutje
- Trassi - 1 theelepel of een lepel vissaus
- Zout - scheutje
- Olijfolie - scheutje
Instructies
- Roerbak in de olijfolie de gesneden ui, tomaat, paprika,
- teen knoflook en lombok met de zout en kruiden.
- De makreel schoonmaken, graten verwijderen en stukken snijden.
- Bak de makreel en beide kanten een beetje knapperig. (Kan ook onder de grill).
- Groente, kruiden saus er over.
- Met rijst en groente naar keuze.
Ook leuk als onderdeel van een rijsttafel
Selamat makan.