
- Resultaat: 30 minuten
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Portie: 5 personen, 6 personen
Thaise komkommersoep
Lekker Thais eten: (mijn favoriet is de komkommersoep)
Ingrediënten
- Glasvermicelli - handjevol
- Kippenbouillon - 4 blokjes
- Knoflook - 3 teentjes
- Zwarte peper - korrels
- Koriander - verse ketoembar
- Gehakt - 350 gram
- Knoflook - theelepel, geplette knoflook
- Sojasaus - 1 eetlepel
- Porkspice - 2 lepels
- Komkommer - 3
- Water - 2 liter
Instructies
- Glasvermicelli weken in koud water (handvol).
- 2 ltr bouillon maken van 4 kippenbouillontabletten.
- Teentjes knoflook pletten in vijzel met zwarte peperkorrels en verse koriander (ketoembar). Dit mengsel bij de bouillon.
- Gehakt een theelepel geplette knoflook + eetlepel sojasaus en 2 lepels porkspices toevoegen.
- Dit kneden met de geweekte in stukjes geknipte glasvermicelli.
- Komkommers schillen.
- Grote stukken komkommer het zachte eruit halen (stukken van 4 cm) Deze vullen met gehaktmengsel.
- Stukken gevulde komkommer in soep met eventueel nog wat sojasaus.
- C.a. 20 minuten op zacht vuur.
- In elke bord c.a.3 stukken komkommer met gehakt en 1 ½ soeplepel bouillon er opschenken.