
- Resultaat: 40 minuten
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Portie: 3 personen, Gerechten voor 4 personen
Kip rendang, kaber kabertoe met Gado Gado
Kaber Kabèrtoe (a la yvonne) (3-4 personen)
Ingrediënten
- Ei - 5
- Melk - scheutje
- Ketjap - na smaak
- Ui - 1 klein gesneden
- Lombok - 1 of ½ fijn gesneden
- Sereh - 2-3 blaadjes (of mesp. Poeder)
- Trassi - 1 stukje, (kan ook met 1 eetlep. Vissaus )
- Ketoembar - ½ theelepel
- Koenjit - ½ theelepel
- Rundergehakt - 400 gram, (kan ook gemalen kipfilet)
- Sant - 150 cc
- Peper - uit de molen
- Zout - een snuifje
- Olijfolie - scheutje
Instructies
- Optie 1.
- In een beetje olijfolie Ui en lombok (en als je trassi gebruikt) fruiten
- gehakt toevoegen met de zout (na smaak)en kruiden en goed rul bakken.
- Vet afgieten, santen en vissaus (indien je geen trassi gebruikt) en de sereh blaadjes toevoegen.
- Op een klein pitje, warm houden en de santen in laten dikken.
- In een kom de eieren, ketjap, melk, iets zout en gemalen peper goed kloppen.
- In een grote koekenpan met antiaanbaklaag een klein scheutje olijfolie verwarmen.
- Het ei mengsel erin gieten en bakken.
- Als het aan 1 kant bruin en wat stevig is:
- Leg je een groot plat bord op de koekenpan pak met ovenhandschoenen de koekenpan en draai
snel de inhoud van de pan op het bord (boven het aanrechtblad is het handigst) en schuif vervolgens direct de gedraaide omelet weer in de pan. - Nog even de ander kant aan laten bakken.
- Verdeel het gehaktmengsel over iets minder dan de helft van de omelet.
- Vouw met een brede spaan de andere helft over het gehakt.
- Optie 2. Doe ik meestal, als ik het als een extra bij gerecht maak. Dan is deze hoeveelheid voor c.a.6-7 personen.
- In een beetje olijfolie Ui en lombok (en als je trassi gebruikt) fruiten
- gehakt toevoegen met de zout (na smaak)en kruiden en goed rul bakken.
- Vet afgieten, santen en vissaus (indien je geen trassi gebruikt) en de serehblaadjes toevoegen.
- Op een klein pitje, warm houden en de santen in laten dikken.
- In een grote kom de eieren, ketjap, melk, iets zout en gemalen peper goed kloppen.
- In een grote koekenpan met antiaanbaklaag een klein scheutje olijfolie verwarmen.
- Ondertussen het gerulde gehaktmegsel voorzichtig door de eieren roeren.
- Het ei mengsel erin gieten en bakken.
- Als het aan 1 kant bruin en wat stevig is:
- Leg je een groot plat bord op de koekenpan pak met ovenhandschoenen de koekenpan en draai
snel de inhoud van de pan op het bord (boven het aanrechtblad is het handigst) en schuif vervolgens direct de gedraaide omelet weer in de pan. - Nog even de ander kant aan laten bakken.
- Voor het serveren in punten snijden.
Selamat makan, Yvonne