
- Resultaat: 30 minuten
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Portie: 2 personen, 3 personen
Bonenschotel
Bonenschotel 2-3 personen
Ingrediënten
- Sperzieboon - 1/2 kilo of een liter pot
- Aardappel - ¾ kilo
- Melk - 115 ml
- Boter - klontje
- Nootmuskaat - ¼ tl gemalen
- Zout - scheutje
- Peper - scheutje
- Tomatenpuree - 1 blikje
- Djahé - 1/2 theelepel , gemberpoeder
- Ui - 1
- Bouillon - 1/2 blokje
- Kruidnagel - scheutje
- Rundergehakt - 400-500 gram
- Kaas - zakje geraspte kaas
Instructies
- Gehakt rulbakken met de kruiden, gesnipperde ui meebakken.
- Tomaten puree met 1 kopje water en bouillontabet toevoegen,
- goed doorroeren, boontjes toevoegen en goed doorwarmen. (zonodig een beetje binden met allersbinder of bloem).
- Doe in een ovenschaal het gehaktmengsel met daarover de aardappelpuree.
- Garneer het gerecht met geraspte kaas.
- 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is