
- Resultaat: 2:30 uur
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 2h 10 min
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Kip rendang
Rendang ajam (Lekker met de Chinese kool, mijn recept ook in deze groep)
Ingrediënten
- Kippendij - 8-12
- Rode ui - 2
- Knoflook - 3 teentjes
- Rode peper - 4
- Sereh - 2, stengels (citroengras)
- Gember - 2 cm verse gemberwortel
- Kemirinoot - 6, (toko)
- Koenjit - 1 theelepel (kurkuma)
- Kokosmelk - 200 ml
- Indische limoenblad - 2, (toko)
- Kippenbouillon - 1 blokje
- Water - 250 ml
- Olijfolie - een scheutje
Instructies
- Pel en snipper de ui en de knoflook
- Snij de pepers in kleine reepjes
- Hak de sereh fijn en schil de gember
- Voor de boemboe:
- Maal de uien, knoflook, pepers, sereh, gember, kemirinoten en koenjit in een foodprocessor of staafmixer tot fijne pasta
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de boemboe 2 min
- Voeg de kip toe en bak kort mee
- Blus af met de kokosmelk en het water, limoenblad en halve bouillonblokje toe
- Laat dit ongeveer 2 uur heel zachtjes inkoken tot vocht op einde verdampt is roer regelmatig om.