-
De tomaat en paprika wassen en in niet te kleine stukken snijden.
-
De komkommer schillen en in plakjes snijden.
-
De ui schoonmaken en in halve ringen snijden.
-
De sla met tomaten, paprika, komkommer en ui op een diep bord, schaal of in een slakom doen.
-
Dressing;
-
Olijfolie en azijn erover gieten, zout erover strooien.
-
Alles goed met twee vorken door elkaar schudden, zodat de olijfolie, de azijn en het zout goed verdeeld worden over de salade.
-
De feta in het midden boven op de salade leggen en daarover wat oregano strooien.
-
Als garnering de olijven.
-
Variatie voor de dressing:
-
Kleine eetlepel Bruschetta (Xenos, potje gedroogde tomaatjes met kruiden); olijfolie;
-
Maak eerst de dressing door de bruschetta, 2/3 deel olie, 1/3 deel wijnazijn en de Italiaanse kruiden te mengen
-
Omdat de Bruschetta en de kruiden gedroogd zijn, moet dit ongeveer 15 minuten staan.