
- Resultaat: 105
- Voorbereidingstijd: 45 minuten
- Kooktijd: 60 minuten
- Portie: 2 personen
Paella
Een typisch Spaans gerecht met een combinatie van chorizo, kip en garnalen. Een heel geschikt gerecht om te maken voor een grote groep familie of vrienden.
Maak een pan vol, geniet er samen van onder de zomerzon en waan je even in Spanje. ¡Qué aproveche!
Ingrediënten
- Paella rijst - 150 gram
- Drumstick - 2 stuks
- Citroen - 1, in partjes
- Doperwt - 100 gram
- Garnaal - 125 gram
- Saffraan - half zakje
- Knoflook - 1 teentje
- Zoete puntpaprika - 2
- Kippenbouillon - 1/2 blokje
- Ui - 1
- Tomatenblokje - half blik
- Water - 400 ml
- Chorizoworst - halve worst
Instructies
- Snijd de chorizoworst in plakjes.
- Bak de chorizoworstplakjes zachtjes aan (zonder boter).
- Als het knapperig is, dan de plakjes eruit halen (laat het vet in de pan zitten). Houd de plakjes apart.
- Voeg de drumsticks toe in de pan. Snijd het teentje knoflook in stukjes. Als de garnalen nog rauw zijn, dan moet je ze nu ook toevoegen.
- Kook het water in een andere pan en voeg het kippenbouillonblokje en de saffraan toe.
- Snipper de ui en voeg samen met de tomatenblokjes toe bij de drumsticks.
- Voeg de paella rijst toe.
- Giet de bouillon langzaam over de rijst en laat de rijst in 18 minuten gaar worden.
- Voeg de doperwten, zoete puntpaprika en chorizoworst toe bij de rijst.
- Als je voorgekookte garnalen had gekocht, dan kun je ze nu ook toevoegen.
- Warm het geheel nog 10 minuten op.
- Garneer met de citroenpartjes.