- Resultaat: 10 minuten
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Portie: 2 personen
Aardbeien met feta, rucola, pijnboompitten en parmaham
Ingrediënten
- Aardbei - 250 gram, plakjes
- Feta - 200 gram, blokjes
- Rucola - 100 gram
- Parmaham - 100 gram, plakjes
- Pijnboompitjes - 20 gram, geroosterd
- Witte azijn - 2 eetlepels
- Honing - 2 eetlepels
- Chili-of cayennepeper - 2 mespuntjes
- Olijfolie - 4 eetlepels
Instructies
- Leg de aardbeien, rucola, feta blokjes, pijnboompitten en parmaham leuk op een bord. Persoonlijk geef ik iedereen een eigen bord.
- Maak een dressing van de overige ingrediënten
- Verdeel de dressing over de salade
Dit kan geserveerd worden als voorgerecht maar ook als lunch gerecht met wat brood naar keuze erbij.
Tip : kies ipv een gewone witte azijn voor een druiven azijn of een witte balsamico (voorzichtig met de honing, anders wordt het mierzoet en dat zou jammer zijn voor dit leuke gerecht!).