
- Resultaat: 60 minuten
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Kooktijd: 45 minuten
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Wortel-koriandersoep
Ingrediënten
- Sjalot - 1
- Knoflook - 1 teentje
- Olie - 1 eetlepel
- Wortel - 200 gram
- Groentebouillon - 5 deciliter
- Gemberwortel - 2 stukjes
- Koriander - 2 eetlepels
- Limoensap - beetje
- Massala - 1 gram
- Kerriepoeder - 1 gram
- Zout - snufje
Instructies
- Sjalot en teenje knoflook fijnsnijden en in olie 3 minuten zachtjes bakken.
- Wortels fijnsnijden en 5 minuten meebakken.
- Groentebouillon, gemberwortels schillen van 1 cm en verse gehakte koriander toevoegen en 30 minuten zachtjes laten meesudderen.
- Soep pureren en op smaak brengen met zout, limoensap en snufje massala en/of kerriepoeder.
- Soep eventueel garneren met geraspte wortel en/of koriander.
N.B. Ik doe de kerrie er al bij als ik de sjalot en knoflook fruit. Ik vind dat de smaak beter tot zijn recht komt als je de kerrie meefruit