
- Resultaat: 260 minuten
- Voorbereidingstijd: 20 minuten
- Kooktijd: 4h 00 min
- Portie: Gerechten voor 4 personen
Grieks rundvlees
Ingrediënten
- Rib/runderlap - 1 kilo, in blokjes
- Rode wijnazijn - 2 eetlepels
- Olijfolie - 4 eetlepels
- Oregano - 1 bosje
- Chilipoeder - 3 theelepels
- Tomatenpuree - 1 blikje
- Vleesbouillon - 250 ml, van 1 tablet
- Tomaat - 4, in partjes
- Gele paprika - 2
- Feta - 200 gram
Instructies
Nodig: ovenschaal met deksel of een pan met deksel die in de oven kan
- In ovenschaal vlees mengen met azijn, olie, oregano en chilipoeder.
- Smaken 15 minuten laten intrekken.
- Tomatenpuree, zout (doe ik nooit, bouillon is ook zout) en peper door vlees scheppen.
- Bouillon erdoor roeren.
- Oven op 160 graden en vlees minstens 2 uur zachtjes gaarstoven (ik heb 4 uur gedaan).
- Vlees af en toe omscheppen.
- 1 uur voordat je vlees eruit gaat halen tomaten en paprika erdoor roeren.
- Schaal uit de oven en feta erboven verkruimelen.