
- Resultaat: 210
- Voorbereidingstijd: 30 minuten
- Kooktijd: 3h 00 min
- Portie: 10 personen, familie
Erwtensoep
Smullen jullie ook zo van erwtensoep? Zie hier een recept en laat het je smaken!
Ingrediënten
- Spliterwt - 500 gram
- Water - 2,5 liter
- Groentebouillon - 2,5 blokje met minder zout
- Schouderkarbonade - 3
- Hamschijf - 1 grote
- Knolselderij - 1 grote
- Prei - 1 kilo
- Winterwortel - 1 grote
- Aardappel - 2
- Peterselie - 6 takjes
Instructies
- Was de spliterwten in een maatbeker en giet het door een zeef.
- Breng 2,5 liter water aan de kook met de spliterwten en schep hierna het schuim eraf.
- Voeg de schouderkarbonades, de hamschijf en de groentebouillonblokjes toe.
- Breng aan de kook en laat het 2 uur rustig doorkoken.
- Snijd de knolselderij en de winterwortel in blokjes en de prei in ringen.
- Haal de schouderkarbonade en de hamschijf met een schuimspaan uit de soep.
- Verwijder het bot en snijd het vlees in stukjes.
- Voeg in gedeeltes de stukjes vlees, knolselderij, winterwortel en prei toe.
- Breng het tussendoor telkens weer aan de kook. Laat het geheel nog een uur rustig doorkoken.
- Snijd de aardappelen in blokjes en de peterselie in stukjes.
- Voeg de aardappelen en de peterselie toe en laat het geheel nog een half uur rustig doorkoken.
- Laat de soep langzaam afkoelen en eet het de volgende dag, dan is de soep goed doortrokken.
- Serveer met roggebrood en katenspek of bak er spekpannenkoeken bij.