
Chinese tomatensoep
De Chinese variant van de tomatensoep is een heerlijke zoete soep waar het hele gezin van kan smullen. Met dit recept maak jij de soep precies zoals die smaakt bij de Chinees. Het is eenvoudig te maken, je bent er gemiddeld een half uur mee bezig. Er zijn diverse recepten op het net te vinden, maar met deze variant heb je binnen een mum van tijd een heerlijke soep op tafel staan. Hieronder kan je lezen wat je nodig hebt en wat je moet doen om een heerlijke soep te maken.
Ingrediënten
- Kippenbouillon - 1 liter
- Kipfilet - 2 stuks
- Mihoen - 75 gram
- Tomatenblokje - 400 gram
- Tomatenpuree - 75 gram
- Appelmoes - 80 gram
- Gembersiroop - 2 eetlepels
- Ui - 1
- Bosui - 1
Instructies
- Zet de pan op het vuur met een scheutje olijfolie.
- Terwijl dit warm wordt snij je zowel de ui als de bosui in ringetjes. Let natuurlijk wel op dat het geheel niet begint aan te branden.
- Behoudt wat bosui zodat je de soep hiermee nog later kan garneren.
- Bak ze een paar minuten en voeg vervolgens ook de kipfilet, tomatenblokjes, gembersiroop, ketjap, appelmoes en het bouillon toe. Hier moet je wel even aandacht aan besteden om te voorkomen dat je een zwart laagje in de pan creëert.
- Zorg dat je het geheel aan de kook brengt en kook het voor ongeveer 10 tot 15 minuten.
- Maak ondertussen de mihoen klaar.
- Als de kipfilet gaar is haal je deze uit de soep.
- Pureer de soep met behulp van een staafmixer zodat het glad wordt.
- Trek de kip uit elkaar met twee vorken en voeg ze daarna opnieuw terug in de soep.
- Voeg de mihoen toe en garneer de soep met de overgebleven bosui.
Eet smakelijk maar! Ben je dol op pittig eten kun je eventueel ook een eetlepel sambal toevoegen. Doe dit wel rustig aan, zodat de soep niet in een keer veel te pittig wordt.
Er zijn meerdere varianten te vinden voor het maken van een lekkere Chinese tomatensoep, maar deze is toch wel het meest bekend bij de mensen.